Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Do akce Ukliďme Jizerky se o víkendu tradičně zapojí stovky dobrovolníků

19. 10. 2022 | 8:13

O víkendu 22. a 23. října zve Společnost pro Jizerské hory všechny, kterým není lhostejné, jak vypadá naše okolí na akci Ukliďme Jizerky. Tato akce je v našich horách pořádána již od roku 1999 a tradičně se do ní zapojí stovky dobrovolníků.

odpady nature-4202702 1280
Ilustrační foto

ento velký úklid je uspořádán tak, aby byl pro zapojené dobrovolníky co nejpříjemnější – stačí, když si vyzvednou pomůcky (buď předem v infocentrech nebo v den konání na významných parkovištích) a pak si již naplánují výlet dle své vůle a po cestě sbírají odpadky. Ty pak zanechají na dopravně dobře dostupném místě a nahlásí jejich polohu pořadatelům. V celém následujícím týdnu je pak odpad z hor svážen. Celá akce je podpořena sponzory z řad místních firem a obcí.

„Každý rok se zapojují stovky lidí a jejich nadšení a odhodlání udržet hory čisté nám ukazuje, že to má smysl.“ říká ředitelka Společnosti pro Jizerské hory Kateřina Bednářová. „Důležité je pro nás také zapojení škol a dětských kolektivů, protože vnímáme i výchovnou funkci celé akce“ dodává.

Podrobnější informace na stránkách www.projizerky.cz.

TZ