Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Horské silnice v kraji pokrylo pár centimetrů sněhu, ale jen na chvíli. Víkend má přepisovat tabulky teplotních rekordů

25. 03. 2024 | 7:27

Silnice v horských oblastech LIbereckého kraje po více než dvouměsíční přestávce pokryl sníh, za noc připadlo několik centimetrů. Sníh leží na sklonku zimy i na hlavním silničním tahu z Jablonce nad Nisou na Harrachov a dál do Polska, vyplývá z údajů na webu Ředitelství silnic a dálnic.

jaro
ilustrační foto

Na silnicích v Jizerských horách a západní části Krkonoš je rozbředlý sníh a silničáři doporučují motoristům při jízdě po nich zvýšenou opatrnost. V dalších částech kraje jsou vozovky mokré.

Teplota na horách se pohybuje ráno kolem nuly, ve zbývajících částech kraje je asi o čtyři stupně tepleji. Podle předpovědi bude přes den oblačno až zataženo, místy přeháňky, na horách četnější. Smíšené či sněhové by přes den měly být v oblastech nad 700 metry nad mořem. K večeru meteorologové očekávají ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty budou od sedmi do deseti stupňů Celsia, na horách bude maximálně pět stupňů. Bude i poměrně silně foukat, místy bude mít vítr v nárazech rychlost přes 50 kilometrů v hodině.

Dnešní stav naštěstí nevydrží dlouho. Podle serveru Novinky.cz bude poslední březnový týden ve znamení razantních teplotních skoků. Během pondělí k nám bude proudit chladný vzduch od severozápadu, v úterý při nočním vyjasnění klesnou teploty až pod bod mrazu. Zato o velikonočním víkendu budou nejvyšší odpolední teploty stoupat na 24 °C. Podle meteorologů tak lze očekávat, že se budou přepisovat tabulky teplotních rekordů.

čtk. Novinky.cz