Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Komise soutěže Výrobek roku hodnotila víc než sto vzorků, výsledky budou zveřejněny na akci Krajské dožínky

19. 06. 2021 | 12:04

Více než stovku pochoutek rozličných chutí a vůní s jasným regionálním původem dnes hodnotila komise soutěže Výrobek roku Libereckého kraje 2021. Výsledky budou zveřejněny v rámci programu již tradiční srpnové akce Krajské dožínky.

klobása sausage-556491 1280
Ilustrační foto

Potraviny rozdělené do devíti kategorií dnes hodnotila komise složená z členů Výboru životního prostředí a zemědělství Libereckého kraje. Kromě chuti, vůně, vzhledu a obalu se při hodnocení zohledňuje i původ surovin a výrobní proces. Zejména s hodnocením dvou posledních ukazatelů komisi pomáhaly také odbornice z potravinářství Ing. Alice Bolechová z liberecké Střední školy gastronomie a služeb a Mgr. Eva Štrosnerová ze Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant. Návrh hodnocení v kategorii příznivý vliv na zdraví předložila komisi doc. MUDr. Jolana Rambousková, CSc. z 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy.

„Rád bych poděkoval všem členům komise, celému organizačnímu týmu, a především místním výrobcům potravin. Opět se ukázalo, že kvalitních potravin z našeho regionu stále přibývá. Navíc spotřebitel má záruku, že jsou vždy čerstvé a chuťově výborné,“ řekl Václav Židek, radní resortu životního prostředí a zemědělství.  

Foto: LK

Hodnocené výrobky z kategorie Masné výrobky, Mléko a mléčné výrobky, Pekařské výrobky, Cukrářské výrobky, Alkoholické nápoje, Nealkoholické nápoje, Ovoce a zelenina, Biopotraviny a Ostatní si můžete prohlédnout na facebookovém profilu s názvem Výrobek roku Libereckého kraje, kde je také můžete sami podpořit a lajkovat. Produkty budou postupně představovat i krajské webové stránky Liberecký kraj sobě www.lksobe.cz.

Výběr hodnotitelské komise bude představen na slavnostním vyhlášení během Krajských dožínek, které se budou konat 28. srpna 2021 ve Vesci u Liberce.

LK/Andrea Fulková