Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Krajina bez alejí je jako obraz bez rámu. Liberecký kraj v anketě zatím reprezentuje pět stromořadí

11. 10. 2022 | 14:55

Do uzávěrky nominační fáze letošního ročníku ankety Alej roku zbývají necelé tři týdny. V Libereckém kraji je zatím přihlášeno 5 z celkem 51 alejí z celé republiky. Další soutěžní nominace je možné zasílat na www.alejroku.cz už jen do středy 26. října do 12 hodin. Začátkem listopadu pořádající spolek Arnika vyhlásí celonárodní hlasování.
 

alejZahrádky22
Valdštejnská alej v Zahrádkách.

Možnost přihlásit oblíbenou alej či krásné stromořadí, které jste potkali na cestách krajinou, máte už jen pár dní. Nenechte si ujít příležitost zapojit se do naší ankety Alej roku a zviditelnit tak alej, která jsi to podle vás zaslouží pro svou krásu či zajímavý příběh,” vyzývá Klára Ondrigová z pořádající Arniky.

Nominované aleje v Libereckém kraji

Nedamovská alej
Valdštejnská alej v Zahrádkách
Hlavická alej ke hřbitovu
Ovocná alej k zaniklé osadě Nedamov u Holan
Alej Albrechtice - Vítkov

Vítěznou alej zvolí česká veřejnost hlasováním od 2. listopadu 2022 do 11. ledna 2023. Dvanáctou Alej roku i nejkrásnější stromořadí v jednotlivých krajích vyhlásí Arnika v polovině ledna 2023.

Alej může do ankety nominovat kdokoli – jednotlivci, rodiny, sdružení, firmy, školy i obce. Absolutní vítěz, který nominuje vítěznou alej, obdrží jako hlavní cenu let balonem.

Cílem ankety je přitáhnout pozornost veřejnosti k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Krajina bez alejí je jako obraz bez rámu.
 

TZ/Klára Ondrigová, koordinátorka ankety Alej roku

Dole ve fotogalerii snímky soutěžících alejí z Albrechtic, Holan, Nedamova a Hlavice.