Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Minutka z kola na televizní stanici ČT4 sport ukáže, jak se má chovat správný cyklista 

24. 05. 2023 | 18:15

Série krátkých videospotů Minutka z kola se do 4. září bude vysílat na televizní stanici ČT4 sport. Každou sobotu a neděli, minimálně třikrát denně upozorní zábavnou formou na nešvary na silnicích v podání cyklistů. Vysílají se vždy před nebo po sportovním přenosu a jednou měsíčně budou k vidění i na facebookovém profilu Region Liberec.

cyklisti
Foto: LK

„S nárůstem počtu cyklistů na silnicích je potřeba zároveň informovat o pravidlech jejich pohybu v silničním provozu, jehož jsou účastníkem. Vzniká tu řada velmi nebezpečných situací. Pochopitelně optimální je pohyb cyklistů po cyklotrasách, ale ani tam se nelze klasickým silnicím zcela vyhnout. Samozřejmě vítá, že pořad cyklisty nepoučuje, ale provádí je vtipnou formou tématem,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Minutka ze svahu se objevila na televizních obrazovkách už v zimě. Patnáct minutových dílů se zaměřovalo na to, jak se správně chovat na lyžích. Autorem scénáře byl sportovní moderátor Jiří Hölzel, který si v nich zároveň zahrál i kladného hrdinu. Na základě téhož konceptu se nynějších patnáct dílů zaměřuje na to, jak se chovat na kole v bikeparku, v lese, na silnici nebo ve městě. Hölzel si zde opět střihl roli takzvaného správňáka, zatímco zápornou postavu ztvárnil Ondřej Šléz.

LK/Jan Mikulička