Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na horských silnicích v kraji je zledovatělá nebo ujetá vrstva sněhu

23. 01. 2023 | 7:08

Zledovatělá nebo ujetá vrstva sněhu krytá posypem je na silnicích nižších tříd v horských oblastech Libereckého kraje, jinak jsou povrchy vozovek převážně mokré. Místy viditelnost snižují mlhy, vyplývá z údajů na webu Ředitelství silnic a dálnic.

silnice snow-1281636 1280
Ilustrační foto

Opatrní by měli být řidiči i při jízdě po silnicích s mokrým povrchem. Teploty jsou kolem nuly a vozovky mohou namrzat. Varování před možnou námrazou vydal silničáři pro rychlostní silnici z Liberce do Turnova, pro úsek u Ohrazenic.

Nadále je uzavřená pro nákladní auta nad šest tun silnice z Mníšku přes Oldřichovské sedlo směrem na Raspenavu a Hejnice na Liberecku. Silnice III. třídy leží v chráněné oblasti, a silničáři tam proto nemohou solit. Řidiči kamionů musí na Raspenavu a Hejnice po silnici 13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky. Pro autobusy a osobní auta je silnice průjezdná.

Přes den by podle předpovědi mělo být většinou polojasno, ojediněle zataženo nízkou oblačnosti. I srážky očekávají meteorologové jen ojediněle. Nejvyšší denní teploty budou mezi minus jedním a dvěma stupni Celsia, na horách mezi minus třemi a nulou.

čtk