Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na Jizerce bylo minus 15 stupňů. Hned ráno se stalo minimálně šest nehod, některé se zraněním

29. 01. 2024 | 8:51

V části Libereckého kraje, kde bylo jasno, dnes k ránu teploty klesly pod minus pět stupňů Celsia, na Jizerce v Jizerských horách bylo dokonce minus 15 stupňů. Silničáři i meteorologové varují před tvorbou námrazy na vozovkách. Silnice mohou místy namrzat, uvedla ráno společnost Silnice LK, která má silnice v Libereckém kraji na starosti.

mimoňDN1
V ranních hodinách došlo k několika dopravním nehodám i na rovince mezi Mimoní a Bohaticemi. Příčina? Zledovatělá vozovka. Foto z FB Městská policie Mimoň

Ráno se stalo minimálně šest nehod, některé byly se zraněním. "Nešlo o nic vážného, zranění jsou lehká," řekl dnes ČTK krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Problémy byly ráno na čtyřproudé silnici 35 mezi Libercem a Turnovem nedaleko Hodkovic nad Mohelkou, kde se staly tři nehody. Další dvě auta havarovala na silnici 13 v kopci mezi Bílým Kostelem a Jítravou a do stromu narazilo auto na silnici nižší třídy mezi Cvikovem a Sloupem v Čechách. Obdobně jako u dalších nehod i tam kromě policistů a záchranářů pomáhali hasiči. "Hasiči auto zajistili proti pohybu, zraněné osobě poskytli předlékařskou pomoc a vyprostili ji z vozu," uvedli hasiči na síti X.

Zledovatělá vrstva sněhu je na silnicích nižších tříd v západní části Krkonoš na Semilsku a místy i v Jizerských horách, jinak jsou povrchy vozovek v kraji suché až mokré.

Přes den by v kraji mělo být podle předpovědi jasno až polojasno, během dne od západu až oblačno. Teplota přes den se dostane až k sedmi stupňům Celsia, ve Frýdlantském výběžku bude kolem deseti stupňů a na horách do pěti stupňů.

čtk