Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na vozovkách v horských oblastech je sníh, silnice v nižších polohách mohou namrzat

22. 03. 2021 | 7:59

V Libereckém kraji je sníh na vozovkách v horských oblastech Jablonecka a Semilska. Povrchy silnic jsou jinak v kraji mokré a mohou namrzat, upozorňují silničáři. Varování platí i pro rychlostní silnici 35 mezi Libercem a Turnovem. Vyplývá to z údajů na webu Ředitelství silnic a dálnic.

silnice LK 2 87544908 2492756024297342 1557162396282257408 n
Foto: Silnice LK

V noci v kraji mrzlo, teploty k ránu klesly k minus pěti stupňům Celsia a v mrazové kotlině Jizerka v Jizerských horách dokonce pod minus deset stupňů. Na silnici 10 z Jablonce nad Nisou do Harrachova je rozbředlý sníh a na vozovkách nižších tříd v Jizerských horách a západní části Krkonoš je zledovatělé vrstva sněhu krytá posypem. Pro nákladní vozy nad šest tun je nadále na Liberecku preventivně uzavřená silnice III. třídy přes Oldřichovské sedlo mezi Mníškem a Raspenavou, za současných klimatických podmínek je pro ně náročné stoupání obtížně sjízdné.

Podle předpovědi by dnes v kraji měla být proměnlivá oblačnost s ojedinělými sněhovými přeháňkami, pod 400 metry nad mořem budou srážky smíšené nebo dešťové. Teploty přes den se dostanou maximálně ke třem až šesti stupňů Celsia, na horách k nule.

čtk