Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nákaza mutací delta se potvrdila u dalších dvou návštěvníků klubu Bunkr v Liberci

30. 06. 2021 | 14:19

Nákaza koronavirem se potvrdila u dalších dvou návštěvníků klubu Bunkr v Liberci. Zareagovali na výzvu hygieniků, aby se nechali otestovat. ČTK to dnes řekl krajský hygienik Vladimír Valenta.

covid self-test-5967974 1280
Ilustrační foto

Testy už dříve delta mutaci koronaviru, dříve známou jako indickou, potvrdily u mladého muže, který byl v Bunkru 19. června. V té době ale ještě nevěděl, že je nakažený. Hygienici proto vyzvali k absolvování preventivního PCR testu ostatní návštěvníky klubu z předminulé soboty. "Z výzvy máme další dva pozitivní," uvedl Valenta.

Hygienici podle něj k vyhlášení výzvy přistoupili, protože v České republice, na rozdíl od jiných zemí, se návštěvníci restaurací či jiných zařízení nemusejí nijak registrovat. "Nechci rozebírat, jestli to je, nebo není lepší, ale prostě tady ta situace byla, proto jsem přistoupil k té výzvě," dodal Valenta.

Epidemie koronaviru je v Libereckém kraji na ústupu 16 týdnů v řadě. V posledních dvou týdnech nově potvrzených případů covidu přibývá maximálně do deseti denně, v přepočtu na 100.000 obyvatel je sedmidenní incidence na sedmi nových případech.

čtk