Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nový audioprůvodce provede řidiče zajímavostmi regionu. Liberecký kraj je první, kde projekt spustili

23. 06. 2023 | 10:35

Audioprůvodce po Čechách, Moravě a Slezsku vydaly Smart Future Technology, Smart Guide a Nakladatelství Soukup & David. Provede Libereckým krajem, přičemž jde o první region, ve kterém je tento projekt spuštěn.

AudioprůvodceVyrez
Výřez o titulní strany

„Jedná se o další možnost, jak dostat informace k návštěvníkům, ale často také k místním, těm, kteří nemají tak detailní znalost regionu. Lidé v autech poslouchají hudbu, rádio či audioknihy a audioprůvodce doplňuje mozaiku těchto možností,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Průvodce, který je ve formátu mobilní aplikace, vede k bližšímu poznávání vybraného regionu, využití má i při kalamitních situacích, jakými jsou výluky či dopravní zácpy. Navíc v případě objížďky dokáže přiblížit zajímavosti na alternativní trase.

V systému J neboli jízda poskytuje stručné informace – ať už upoutávku na určitou zajímavost přímo na trase, na viditelnou zajímavost, třeba panorama či obzor, či upozornění na odbočku k nějaké pozoruhodnosti. V systému Z čili zastavení rovněž nabízí podrobnější informace o zajímavých místech.

Křest audioprůvodce se uskuteční ve středu 28. června v 17 hodin v Paláci knih Luxor v Praze na Václavském náměstí. Moderují Světlana Lavičková a Jan Rosák, vystoupí písničkářka Jana Rychterová. Partneři projektu jsou CzechTourism a Czech Travel Press.

Je k dispozici i online: https://www.luxor.cz/v/1944634/liberecky-kraj-audiopruvodce-po-c-m-skniha-mobilni-aplikace.

LK/Jan Mikulička