Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Počet případů covidu-19 v Libereckém kraji už přes týden stagnuje

25. 05. 2020 | 10:51

Počet potvrzených případů onemocnění covidem-19 v Libereckém kraji už více než týden stagnuje. Od začátku pandemie ho testy prokázaly u 200 lidí, 184 z nich se už ale vyléčilo, to je 92 procent. Vyplývá to z údajů, které dnes ráno aktualizovalo ministerstvo zdravotnictví (MZCR). Nejvíc nemocných odhalili v kraji hygienici na Jablonecku, nejméně na Českolipsku.

ruce zloutenka
ilustrační foto

První případ onemocnění novým koronavirem v Libereckém kraji potvrdily testy 10. března. Hygienici zatím nechali v kraji otestovat 8662 lidí. V karanténě nařízené hygieniky je aktuálně 45 lidí, dalším ji nařídili praktičtí lékaři. Na 100.000 obyvatel připadá v Libereckém kraji přes 45 potvrzených případů nemoci. Čtyři lidé zatím komplikacím spojeným s koronavirem podlehli.

Podle ministerstva zdravotnictví bylo dnes ráno v Česku 8957 potvrzených případů nemoci. Uzdravilo se už 6083 lidí, což je bezmála 68 procent nemocných. Komplikacím spojeným s novým koronavirem podlehlo od začátku epidemie v zemi 315 lidí. Pokračuje rozvolňování koronavirových opatření, do škol se mohli vrátit školáci z prvního stupně, návštěvy mohou i do domovů pro seniory. Za zpřísněných opatření otevřely hotely a restaurace.

čtk