Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pro kamiony je nadále zavřená silnice z Mníšku do Raspenavy přes Oldřichovské sedlo

07. 12. 2021 | 8:09

V Libereckém kraji v noci nasněžilo a místy se stále objevují sněhové přeháňky. Mrzne, teploty klesají až k pěti stupňům Celsia pod nulou, silničáři proto nabádají ke zvýšené opatrnosti. Pozor by si měli dát řidiči hlavně v horách, kde i na hlavních tazích mohou ležet zbytky rozbředlého sněhu. Všechny silnice jsou ale s opatrností sjízdné.

zimaKamionyIrma2
archivní ilustrační foto Artur Irma

Hlavní tahy jsou většinou holé a po chemickém ošetření vlhké, na silnicích nižších tříd, hlavně ve vyšších polohách, leží ujetá vrstva sněhu. Uzavřená zůstává pro kamiony nad šest tun silnice třetí třídy z Mníšku do Raspenavy přes Oldřichovské sedlo, která se nesolí, ale udržuje jen inertním posypem.Uzavírka měla skončit v pondělí, kvůli sněžení a předpovědi počasí ji ale silničáři prodloužili až do odvolání. Řidiči kamionů musejí směrem na Raspenavu a Hejnice jet po silnici I/13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky.

Mrzne dnes ráno v celém kraji, teploty klesají k minus dvěma až minus pěti stupňům Celsia. Přes den by měly podle předpovědi meteorologů teploty v kraji vystoupat maximálně těsně nad nulu, na horách bude mrznout po celý den. Místy se mohou přes den objevovat sněhové přeháňky nebo občasné sněžení.

čtk