Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Projekt, který přispěje k rozvoji běžeckého lyžování v Jizerských horách, uspěl

10. 04. 2024 | 8:04

Sedmé zasedání monitorovacího výboru z Programu Interreg Česko–Polsko 2021–2020 se konalo 13. a 14. března, tentokrát v polském příhraničním městě Kudowa-Zdrój. V oblasti cestovního ruchu bylo projednáváno celkem jedenáct projektů, které splňovaly požadovaná kritéria.

JizMagistrala
Jizerská magistrála, archivní foto Artur rma

Mezi úspěšnými žadateli z Libereckého kraje byla JIZERSKÁ o. p. s., která společně s obcí Bedřichov a městem Świeradów-Zdrój uskuteční projekt, který zajistí podmínky pro běžecké lyžování v Jizerských horách.  „Cílem projektu je vylepšit infrastrukturu na Jizerské magistrále, která bude mít přesah i na polskou stranu včetně vybudování dvou běžeckých okruhů v areálech projektových partnerů,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

Z dalších deseti projektů z oblasti prohloubení přeshraničních vazeb obyvatelstva a institucí bylo osm doporučeno k financování. Současně byly odsouhlaseny i dva Fondy malých projektů v Euroregionu Těšínského Slezska. V rámci jednání se nastavily parametry a metodika pro oblasti Integrovaného záchranného systému a silnic. „Žadatelé budou mít v brzké době možnost provádět své záměry v oblastech, které jsou pro pohraniční velmi důležité,“ dodal Jiří Ulvr.

Podrobnosti k vyhlášeným výzvám a informacích o programu mohou žadatelé najít na krajském webu Přeshraniční spolupráce | Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů | Liberecký kraj (kraj-lbc.cz). Na odboru regionálního rozvoje a evropských projektů je zřízeno kontaktní místo, kde lze konzultovat záměry a podmínky Interreg Česko–Polsko.

převzato z www.kraj-lbc.cz