Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Provoz na silnici z Tanvaldu do Harrachova byl obnoven v noci. Sníh je na vozovkách nižších tříd jen v horách

01. 12. 2021 | 7:41

Na silnicích je sníh v Libereckém kraji už jen v Jizerských horách a Krkonoších, po pluhování leží na vozovkách nižších tříd zbytky sněhu. Povrchy silnic v kraji jsou jinak mokré nebo vlhké, vyplývá z údajů na webu Ředitelství silnic a dálnic.

silnice lk A92Z3937
Foto: Silnice LK

Už v noci byl pro kamiony obnoven provoz na silnici 10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Nadále ale nesmí vozidla nad šest tun na Liberecku na silnici III. třídy z Mníšku do Raspenavy přes Oldřichovské sedlo, která se nesolí, ale udržuje jen inertně. Řidiči kamionů musí po silnici I/13 přes Frýdlant. Omezení v důsledku předchozího sněžení by mělo trvat do pondělí příštího týdne.

Pod nulou byla ráno teplota jen na horách, ale i na nich by se přes den měla dostat nad tuto hranici. Podle předpovědi pro Liberecký kraj by dnes mělo být zataženo s deštěm. Sněžit nebo smíšené srážky budou v polohách nad 500 metrů nad mořem, postupně by se hranice pro sněžení měla zvyšovat až na 900 metrů nad mořem. Nejvyšší denní teploty by měly být mezi třemi až šesti stupni Celsia, na horách mezi nulou až třemi stupni. Další studená fronta by měla přijít ve čtvrtek.

čtk