Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Republikovou Stavbu roku 2020 ziskal v kraji kromě projektu Park Masarykova i jablonecký krystal či novoborský Lasvit

17. 10. 2020 | 9:32

Celkem 8 titulů Stavba roku 2020, 17 zvláštních cen, Ceny veřejnosti a titul pro stavbu v zahraničí bylo uděleno v již 28. ročníku jedinečné celorepublikové soutěžní přehlídky Stavba roku 2020. Do  Libereckého kraje v letošním ročníku putovaly čtyři ceny pro tři stavby sídlící v regionu a pro jednu realizovanou v Praze.

aStavbaKrystalMadOK
Foto interiéru přístavby jabloneckéh MSB Mad, snímky ve fotogalerii archiv

Nejúspěšnějším oceněným byla v tomto ročníku soutěže liberecká stavební firma Syner, která získala hned dva tituly. První pro pražské O2 universum - dostavbu malé haly O2 areny na konferenční centrum. Toto ocenění Syner jako dodavatel získal spolu s Metrostavem.

Foto: SYNER s.r.o.

Samostatně jako dodavatel a zároveň i jako investor prostřednictvím Develop Industry a.s. Syner zabodoval s Rezidencí Park Masarykova v centru Liberce. Pod oceněnou stavbou jsou podepsáni autoří Radim Kousal, Tomáš Rudolf, Richard Černý a Jana Jachanová a projektantské studio Siadesign Liberec s.r.o.

V centru Nového Boru najdeme další oceněnou realizaci -  přestavěné a dostavěné sídlo společnosti Lasvit. V Jablonci nad Nisou se realizovala přístavba budovy Muzea skla a bižuterie, známý krystal.

Dalšími stavbami oceněnými tituem Stavba roku 2020 jsou: Společenské centrum Sedlčany, Rekonstrukce mostu v km 1,429 trati Pňovany – Bezdružice, VSCT Veolia Smart Control Tower-Kladno a Přístavba rodinného domu na Kojetíně.

Zdroj: Tisková zpráva Nadace ABF