Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Sdružení Český ráj připravilo i letos oblíbené turistické noviny Český ráj 2023 

26. 05. 2023 | 14:23

Sdružení Český ráj i pro letošní sezonu připravilo oblíbené turistické noviny Český ráj 2023. Letošní vydání spojuje turistické noviny Turnovska a Českého ráje do jedno celku „Jsme moc rádi, že se podařilo najít společnou cestu a noviny sloučit a přinést tak ucelené informace na jednom místě. Doufáme, že se noviny budou návštěvníkům i místním líbit,“ říká Jitka Kořínková, ředitelka Sdružení Český ráj.

český ráj Marianska vyhlidka, Hruboskalsko geopark
Archivní foto

Na 44 stranách čtenáři najdou aktuální informace o projektu Greenway Jizera, připomenou si oblíbené turistické hry Putování za pověstmi Českého ráje a Po stopách Albrechta z Valdštejna a osvěží si zásady chování ohleduplného návštěvníka. Nechybí oblíbený rozhovor - tentokrát se známým hercem a milovníkem Českého ráje Jiřím Štréblem.

V novinách je uveden přehled nositelů značky Regionální produkt Český ráj a podrobněji jsou zde představeni čerstvě certifikovaní výrobci, kterým budou slavnostně předána osvědčení o nadcházejícím víkendu na turnovských Staročeských trzích (v sobotu 27. května ve 12.30 hodin na podiu v parku).

Čtenáři tu také najdou nabídku pestrého letního kulturního vyžití ve městech, spoustu tipů na výlety na známá i méně známá místa. Kromě Turnovska, Jičínska či centrální části Českého ráje se zájemci mohou blíže seznámit s nabídkou Železného Brodu, Lomnice nad Popelkou, své novinky představují zámek Svijany či Metalové sympozium v Mladé Boleslavi a další.

 

Samozřejmostí jsou žádané jízdní řády turistických autobusů s přepravou kol a přehledná mapka s trasami, kudy v Českém ráji vedou.

 

Na základě poptávky ze strany návštěvníků byly do novin vráceny kompletní přehledy památek a turistických cílů a vybraný přehled kulturních akcí. „Vzhledem k tomu, že při tisku novin není ještě seznam všeho dění kompletní a může docházet ke změnám, jsou všechny akce k dispozici formou QR kódu, pod nímž se čtenáři dozví ty nejaktuálnější informace,“ upřesňuje Petra Holanová, hlavní koordinátorka letošního vydání turistických novin.

Tištěné Turistické noviny Český ráj 2023 jsou k dostání na všech infomačních centrech regionu, vybraných turistických cílech a u členů Sdružení Český ráj.

TZ/Pavel Charousek