Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Série nových propagačních spotů Libereckého kraje má za cíl lákat na pohodu i pohyb

21. 01. 2023 | 6:56

Nalákat k návštěvě regionu sportovce ale i milovníky odpočinku si klade za cíl série nových propagačních spotů Libereckého kraje. Mají dvě dějové linky: první z nich představuje pohodu ve všech turistických regionech, druhá série spotů ukazuje pestrou paletu zimního vyžití od lyží, přes běžky, snowboardy a sáňky až po čím dál oblíbenější pěší výlety na sněhu.

skiJeštědNew
Ve spotech samozřejmě nechybí skiareál Ještěd. Ilustrační foto je z FB Ještěd - hory za rohem

„Stále hledáme nové cesty, jak zaujmout potenciální návštěvníky a nalákat je na zajímavosti v našem kraji. Prostřednictvím videí, která šíříme přes internet, a na sociálních sítích, sice dostanou lidé jen jakousi zkratku, ale snažíme se, aby ta ukázka vystihovala přitažlivost našeho kraje,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Za pohodou

Alespoň pohledem na monitor je možné prožít poklidnou plavbu po zasněženém Máchově jezeře, nebo si vytvořit tradiční perličkovou ozdobu, které se vyrábí jen a pouze v Poniklé ve společnosti Rautis. Nemůže chybět také představení vánočních trhů v Liberci a České Lípě či adventní atmosféra na zámku v Zákupech.

Za zážitky

Ve druhé sérii spotů je představena pestrá paleta zimního vyžití od lyží, přes běžky, snowboardy a sáňky až po čím dál oblíbenější pěší výlety na sněhu. Milovníci klasického lyžování mohou navštívit například areál na Ještědu, nebo v Rokytnici nad Jizerou. Upravenou bílou stopu lze nalézt na magistrálách v Jizerských i Lužických horách. Rodiny s dětmi mohou navštívit přírodní sáňkařskou dráhu ve Smržovce. Na pěší turistiku i bez sněžnic je možné se vydat prakticky kdekoliv, lze doporučit například oblast Lužických hor – Panskou skálu či horu Luž.

LK/Jan Mikulička