Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Silnice v kraji jsou s opatrností sjízdné, místy mohou namrzat mlhy

28. 01. 2023 | 9:23

Silnice na severu Čech jsou dnes s opatrností sjízdné, místy jsou ale mlhy, které mohou namrzat. V horských oblastech zejména v Krkonoších a Krušných horách se objevují sněhové přeháňky. Hlavní tahy jsou většinou holé a vlhké, pozor by si měli dát řidiči hlavně na silnicích nižších tříd, kde je ujetá vrstva zledovatělého sněhu. Teploty na severu Čech jsou většinou pod nulou, podle meteorologů se ale bude během dne postupně od západu vyjasňovat a srážek bude ubývat.

silnice pocasi4
Foto: Artur Irma

V Libereckém kraji zatím zůstávají pro těžká nákladní auta nad šest tun uzavřené dvě silnice na Liberecku. Stále platí uzavírka na silnici třetí třídy přes Oldřichovské sedlo z Mníšku na Raspenavu a Hejnice. Tam řidiči musí využít silnici 13 přes Frýdlant. V pátek silničáři kvůli problémům se sjízdností uzavřeli pro kamiony také silnici třetí třídy z Rynoltic do Hrádku nad Nisou. "Do Hrádku musí řidiči kamionů po hlavní silici 13 a 35 přes Bílý Kostel," kde se solí, řekl ČTK Ondřej Svoboda ze společnosti Silnice LK, která má silnice v Libereckém kraji na starosti. Obě silnice leží v chráněné oblasti, a silničáři tam tak nemohou použít sůl.

Teploty na severu Čech se dnes ráno pohybují od minus pěti stupňů do nuly, tepleji je v Ústeckém kraji. Většinou je oblačno až zataženo. Podle předpovědi bude postupně během dne oblačnosti ubývat a sněžení i mrholení bude ustávat. Teploty by měly dnes vystoupat maximálně ke dvěma stupňům, na horách bude většinou mrznout po celý den.

čtk