Ski areály v Libereckém kraji lákají na nové trasy, permanentky i restaurace
Regionem zasvěceným zimním sportům je Liberecký kraj. Od lyží, přes sáňky až po adrenalinové atraktivity, jakou je skicross – vybere si každý. V příštím roce čekají sportovce v areálech mnohé novinky.
„Liberecký kraj mají návštěvníci automaticky spojený se zimní dovolenou. Však se tu také potkává čtvero hor a každé nabízejí, samozřejmě pokud je sníh, dobré podmínky pro zimní sporty,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu a cestovní ruch Libereckého kraje.
Návštěvníky Sportovního areálu Harrachov čekají velké oslavy. Sedmdesát let sjezdového lyžování v Harrachově připomíná dobovými fotografiemi výstava. Spojená je s výročím výstavby prvního vleku v Rýžovišti. K vidění bude v průběhu zimní sezóny ve všech velkých hotelech v Harrachově – je Svornost, Sklář a Skicentrum.
Řadu novinek nabídne skiareál Rokytnice nad Jizerou. Na lyžaře čeká nejenom 400 metrů nového zasněžování včetně technologie, ale také nová lyžařská cesta mezi P4 a P2, nové rolby, lepší systém na měření výšky sněhu, nové nástupiště lanovky na Lysou horu, nový parkovací systém a také značení celého areálu.
Novinkou sezony na Ještědu je Ještěd Easy Pass, který je ideální volbou pro všechny lyžaře a snowboardisty, kteří chtějí být na Ještědu jako doma, ale nechtějí investovat do sezónního skipasu. Na výběr je varianta Basic nebo Plus s jistotou pevné ceny denního poplatku po celou zimní sezonu.
Resort Aldrov se nachází doslova přímo ve skiareálu Aldrov. Ten nabízí celkem čtyři sjezdové tratě různých stupňů obtížnosti a dva vleky včetně čtyřsedadlové lanovky. Výhodou je možnost nočního lyžování a umělého zasněžování tratí. K dispozici je i lyžařská škola. Tamní restaurace Aldrovka je otevřená pro hotelové hosty, ale i pro návštěvníky skiareálu a obce Vítkovice. Veškeré pokrmy jsou připravované ze surovin od místních dodavatelů. Novinkou ve Vítkovících je také nově otevřená hospoda Maják.
Pro tipy a nápady na zimní radovánky se vyplatí sledovat sociální sítě REGION LIBEREC.
LK/Jan Mikulička