Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Služebny Horské služby jsou v Bedřichově, na Ještědu, na Jizerce a v Lázních Libverda

14. 06. 2020 | 16:31

S přibývajícími pohybovými aktivitami provozovanými v horách Lbereckého kraje přibývá práce členům Horské služby. Na jejím oficiálním facebookovém profilu je stručné představení týmu, který se o bezpečnost návštěvníků Jizerek a Ještědu stará. Služebny jsou v Bedřichově, na Ještědu, na Jizerce a v Lázních Libverda.

HorskáSlužbaJeštěd
Tuto všeříkající fotku jsme nasdíleli z obiciálního profilu Horské služby. Foto: HS - Jan Kostík

FB profil Horská služba - oficiální píše: V Jizerkách bývá živo. Pohoří, které je populární jak v zimě, tak v létě. Ještě, aby ne. Dlouhé cesty, které křižují lesy, vybízejí k polykání kilometrů na kole. Treky v terénu, pod Ještědem a u Smrku, lákají adrenalinovější jezdce. Na své si přijdou i lezci, paraglidisti a samozřejmě turisti.

René Mašín, foto HS - Jan KostíkV Jizerských horách je náčelníkem René Mašín. Rodák z Jablonce nad Nisou, který si přihlášku do Horské služby dal hned v 18-ti letech. Po letech služby se v roce 2001 stal náčelníkem oblasti. Jizerky zná jako své boty a místem kam by Vám doporučil se vydat, v téhle době, je severní úbočí Jizerských hor. Společně s ním v Jizerkách slouží 14 zaměstnanců a 40 dobrovolných členů Horské služby.

A jak služby v Jizerkách popisoval v knize Červení andělé Miroslav Bíca, od r.1981 pracovník horské služby ČR Jizerské hory - Bedřichov? "Den pomalu končí, je čas na rekapitulaci všech událostí. Patnáct zásahů za jediný všední den se zdá být docela dost. Relace sotva končí a z vysílačky se ozývá další naléhavá výzva...".

Zdroj: FB

Kontakty na Horskou službu Jizerské hory