Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Sokolové slaví památný den. Výstava připomene i zesnulou držitelku Poct hejtmana Jarinu Žitnou

04. 10. 2021 | 5:43

Památný den sokolstva si opět po roce připomínají liberečtí sokolové. V Libereckém kraji se v jeho rámci uskuteční vzpomínkové akce – zejména v Liberci a Turnově. Celý vzpomínkový program zahájí v pondělí 4. října v 16:00 hodin slavnostní vernisáž výstavy Pod křídly Sokola, jejíž součástí bude také reprodukovaný hudební doprovod Sokolských pochodů.

Žitná
Jarina Žitná na archivním snímku.

Výstava se koná ve výstavní síni vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje pod záštitou hejtmana Martina Půty. Bude zaměřená na historii župy Ještědské a sportovních aktivit Sokola v Libereckém kraji. Zároveň také vzpomene na náčelnici, sestru Jarinu Žitnou, držitelku Pocty hejtmana Liberecého kraje, která bohužel náhle začátkem letošního roku sokolské řady opustila.

Výstava potrvá do 29. října.  Kurátorem výstavy je bratr Miroslav Brožek, župní archivář a historik.

LK/Jan Mikulička