Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Systém alternativní taxislužby - aplikace Bolt pro odvoz se rozšířila do Liberce a Jablonce

11. 12. 2020 | 5:40

Mobilní aplikace Bolt, přes kterou si mohou lidé objednat odvoz, se rozšířila i do Liberce a sousedního Jablonce nad Nisou. Společnost láká na nižší ceny pro cestující a lepší výdělek pro řidiče, kteří se do systému alternativní taxislužby připojí. V tiskové zprávě o tom dnes ČTK informoval mediální zástupce Boltu Jan Novosad. Bolt svou aplikaci pro odvoz cestujících auty nabízí vedle Prahy v České republice také v Brně, Ostravě, Plzni, Olomouci a Kladně.

autoMobil
ilustrační foto

"Liberec je moderní a progresivní město, avšak technologická úroveň taxislužby tomu prozatím neodpovídala. Nesmírně nás proto těší, že na tento trh vstupujeme a že místním partnerským řidičům nabídneme digitální platformu, přes kterou mohou přijímat objednávky. Cestující pak získají spolehlivý a cenově dostupný odvoz po městě," doplnil manažer Boltu pro Českou republiku Jakub Dvořák. Bolt podle něj v Liberci a okolí spolupracuje pouze s plně licencovanými řidiči. V prvních týdnech nabídne aplikace cestujícím slevu 50 procent na deset jízd.

Aplikaci Bolt si mohou uživatelé zdarma nainstalovat do svých chytrých telefonů z Google Play nebo App Store. Po jejím nainstalování a otevření si lze objednat jízdu s partnerským řidičem Boltu, který cestujícího vyzvedne na předem zvoleném místě. Po skončení jízdy je její cena automaticky stržena z platební karty, která byla při registraci uložena v aplikaci. Za jízdu lze zaplatit také v hotovosti. Po skončení jízdy může cestující ohodnotit úroveň služby udělením až pěti hvězdiček. Dlouhodobě mohou podle Novosada služby v aplikaci nabízet pouze řidiči s nejvyšším hodnocením.

Bolt má přes 30 milionů uživatelů ve více než 35 zemích v Evropě a Africe. V Česku začal působit v roce 2015, tehdy ještě pod názvem Taxify. Kromě Boltu působí v zemi i další podobné služby, jako je americký Uber, který je v Praze a od letoška i v Brně, nebo česká aplikace Liftago, která nabízí služby v deseti českých městech včetně Prahy, Brna, a je i v Liberci.

čtk