Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Televizní štáb z Polska obdivoval a točil krásy kraje. Navštívil nejzajímavější turistické cíle

20. 05. 2023 | 10:15

Natáčet krásy regionu zavítala do Libereckého kraje polská televizní stanice TVN Discovery. Několikadenní návštěva se uskutečnila v polovině dubna a štáb zavedla na řadu pozoruhodných míst.

JeštědLK
Foto Ještědu, přirozené dominanty kraje: LK

„Snažíme se zahraničním médiím vždy nabídnout pestrý program a ukázat to nejzajímavější, co náš kraj nabízí. Polsko je ohromný trh a jeho velikost se zatím zdaleka neodráží v návštěvnosti Poláků u nás. Hledáme cesty, jak je nalákat,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Kameramani společně s českou průvodkyní Veronikou Mirekovou zamířili na Besedické skály do Českého ráje. Navštívili i Muzeum Českého ráje v Turnově s jeho expozicemi horolezectví a drahých kamenů. Další zastávkou byla jedna z nejznámějších dominant Českého ráje – zřícenina hradu Trosky a taktéž horský hotel a vysílač Ještěd.

Polští hosté poznávali také krásy krajské metropole – Liberce. Na programu byla návštěva Severočeského muzea s prohlídkou Křišťálové věže, největšího science centra v České republice iQLANDIA, Centra Babylon a restaurace Radniční sklípek. Výpravu do Libereckého kraje zakončil štáb na Liberecké Výšině.

Více informací o kraji v polském jazyce mohou zájemci nalézt na turistickém portále Libereckého kraje https://www.liberec-region.pl/a dále na sociálních sítích pod označením REGION LIBEREC. Funguje také polská skupina na Facebooku Kraj Liberecki czeka na Ciebie.

LK/Jan Mikulička