Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Teploty dnes ráno vystoupaly i k pěti stupňům, silničáři radí velkou opatrnost hlavně v horách

24. 01. 2024 | 7:58

V Libereckém kraji se dál otepluje, teploty dnes ráno na některých místech vystoupaly i k pěti stupňům, jen na horách se drží těsně pod nulou. Silničáři radí opatrnost hlavně v horských oblastech a na silnicích nižších tříd, které se nesolí. Ujetá vrstva sněhu povoluje a tvoří se vyjeté koleje, voda z tajícího sněhu navíc může na silnicích přes noc namrzat.

silnice TvLKpocasi1
Foto: Artur Irma

Hlavní tahy v Libereckém kraji jsou s výjimkou hor většinou holé a mokré. V Libereckém kraji se ale solí jen 40 procent komunikací, ostatní sypou silničáři drtí nebo pískem nebo je jen protahují pluhy a na těch leží ujetá vrstva zledovatělého sněhu.

Teploty v kraji se dnes ráno pohybují od minus jednoho do pěti stupňů Celsia. Většinou je oblačno až zataženo s dešťovými, v Krkonoších i sněhovými přeháňkami. Podle meteorologů bude kolem poledne přecházet území kraje proměnlivá velká oblačnosti a místy přeháňky, zejména na horách a později nad 800 metrů nad mořem smíšené nebo sněhové. Teploty přes den vystoupají až k 12 stupňům, nad nulou bude i v horských oblastech. Zesilovat bude vítr, který může v nárazech překročit i 70 kilometrů v hodině.

čtk