Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Libereckém kraji do rána nasněžilo a mrzne, hlavní tahy jsou ale většinou holé a po chemickém ošetření vlhké

08. 02. 2024 | 7:39

V Libereckém kraji přes noc nasněžilo a mrzne, hlavní tahy jsou ale většinou jen holé a po chemickém ošetření vlhké. Silničáři doporučují opatrnost, hlavně v horách se stále objevují sněhové přeháňky. Pozor by si měli dát řidiči i na silnicích nižších tříd v horských oblastech, kde je zledovatělá vrstva sněhu.

silnice řsd zimni udrzba technika1-1000x675
Foto: ŘSD

V Libereckém kraji se solí jen 40 procent komunikací, ostatní sypou silničáři drtí nebo pískem nebo je jen protahují pluhy. Na 18 úsecích, hlavně v Jizerských horách a Krkonoších, je povinná zimní výbava.

Teploty na severu Čech se dnes ráno pohybují od minus čtyř do minus jednoho stupně Celsia. Většinou je zataženo s občasným sněžením, které bude podle meteorologů postupně během dne přecházet ve srážky smíšené, večer v déšť, na horách ojediněle i mrznoucí. Přes den vystoupají teploty maximálně ke čtyřem stupňům, na horách může být jen kolem nuly. Vítr bude foukat jen slabý.

čtk