Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Libereckém kraji nepřibyl za deset dní žádný případ covidu-19, v karanténě je 54 lidí

27. 05. 2020 | 12:16

V Libereckém kraji nepřibyl za posledních deset dní žádný nový případ onemocnění covidem-19. Podle údajů, které dnes ráno aktualizovalo ministerstvo zdravotnictví (MZCR), testy zatím nákazu prokázaly u 200 lidí. Nejvíc nakažených odhalili hygienici na Jablonecku, nejméně případů mají na Českolipsku. Z nemoci už se vyléčilo 186 lidí, to je 93 procent.

covidNUda
ilustrační foto

První případ onemocnění novým koronavirem v Libereckém kraji potvrdily testy 10. března. Čtyři lidé zatím komplikacím spojeným s nákazou podlehli, šlo o seniory, kteří měli i jiné závažné obtíže. Od začátku pandemie nechali hygienici v kraji otestovat 8877 lidí, v karanténě nařízené hygieniky je jich aktuálně 54. Na 100.000 obyvatel připadá v Libereckém kraji přes 45 potvrzených případů nemoci.

Podle údajů, které dnes ráno aktualizovalo ministerstvo zdravotnictví, zatím testy v Česku odhalily nový koronavirus u 9052 lidí. Je jich o 48 víc než v úterý ráno. Nejvíc nemocných v přepočtu na obyvatele odhalily testy v Praze, nejméně na jihu Čech. Už 6279 lidí se ale z nákazy vyléčilo, což je bezmála 69 procent nemocných. Komplikacím spojeným s novým koronavirem podlehlo od začátku epidemie v Česku 317 lidí.

čtk