Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Libereckém kraji sněží, silničáři uzavřeli od 08:00 pro kamiony silnici přes Oldřichov

27. 03. 2023 | 7:59

AKTUALIZOVÁNO: V Libereckém kraji nasněžilo a stále se objevují sněhové přeháňky, silničáři na Liberecku uzavřeli kvůli sněhu od 08:00 pro kamiony nad šest tun silnici třetí třídy z Mníšku přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu a Hejnice. ČTK o tom informoval Ondřej Svoboda ze společnosti Silnice LK, která má silnice v Libereckém kraji na starosti. Silničáři doporučují na silnicích zvýšenou opatrnost. Hlavně ve vyšších polohách zůstává sníh na vozovkách ležet a mohou klouzat.

silnice pocasi4
Foto: Artur Irma

Frekventovaná komunikace třetí třídy vede chráněnou oblastí, v zimě tam silničáři nemohou solit a vozovka se ve stoupání uklouzává. Motoristé musí na Raspenavu po silnici I/13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky. I tam ale byly podle policie hlášené problémy, ve stoupání u Dětřichova vázly ráno kamiony. Pozor by si měli dát řidič také na hlavním tahu I/10 na Harrachov, ale i na silnici I/9 na Rumburk nebo na I/13 na Práchni v Kamenickém Šenově.

V Libereckém kraji je dnes ráno většinou zataženo a teploty se pohybují jen kolem nuly, sněží nebo sněží s deštěm na většině území kraje. Podle meteorologů vydrží proměnlivá oblačnost většinou se sněhovými přeháňkami po celý den a ojediněle se mohou objevit i bouřky. Přes den teploty dosáhnou maximálně pěti stupňů Celsia, na horách bude po celý den mrznout. Vítr může v nárazech přesahovat 50 kilometrů v hodině, na horách i přes 70 km/h.

čtk