Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Libereckém kraji sněží, v nižších polohách místy mrholí, silničáři doporučují zvýšenou opatrnost

28. 01. 2021 | 8:09

V Libereckém kraji dnes ráno sněží, hlavně v oblastech Jizerských hor a Krkonoš. V nižších polohách se ale objevuje i mrholení, vzhledem k teplotám pod nulou tak silnice mohou namrzat. Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost. Žádné problémy ale zatím podle policie na silnicích hlášené nejsou.

silnice zima pocasi4
Foto: Artur Irma

Hlavní tahy jsou většinou holé a mokré po chemickém ošetření, v horských oblastech leží zbytky rozbředlého sněhu, které mohou klouzat. Na silnicích nižších tříd je zledovatělá vrstva ujetého sněhu. Zavřená zůstává kvůli sněhu pro kamiony nad šest tun silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu a Hejnice. Alternativní trasa pro nákladní dopravu vede po silnici I/13 přes Frýdlant, kterou silničáři udržují chemicky.

Teploty v Libereckém kraji se dnes ráno pohybují od minus jednoho do minus pěti stupňů Celsia. S výjimkou Českolipska, kde se vyjasnilo, je v kraji zataženo. Sněžení se podle meteorologů bude objevovat po celý den, k večeru bude zesilovat. Teploty přes den vystoupají maximálně ke třem stupňům, na horách se udrží pod bodem mrazu.

čtk