Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V listopadu na silnicích v kraji nikdo nezemřel, loni si nehody v tomto měsíci vyžádaly jednu oběť

01. 12. 2023 | 12:22

V listopadu na silnicích Libereckého kraje nikdo nezemřel, loni v tomto měsíci si nehody vyžádaly jednu oběť. Od začátku letošního roku při nehodách zemřelo 17 lidí, což je o pět více než za stejné období loňského roku. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

nehoda kunratice1 F-4 DzsXIAAXg5a
Foto: X/HZS LK

Celkem se během letošního listopadu stalo 477 nehod, což je o 75 více než loni. Při nehodách byli letos v listopadu tři lidé těžce zraněni a 71 lehce, loni bylo sedm těžce zraněných a 72 lehce.

Nejčastější příčinou nehod letos v listopadu bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo první den v měsíci, kdy jich bylo 25. Nejvíce zraněných bylo při nehodě z 16. listopadu, kdy se na silnici I/13 u Krásného Lesa nedaleko Frýdlantu na Liberecku střetly autobus, nákladní a osobní automobil. Z 25 účastníků nehody se šest lidí zranilo, z toho pět záchranáři převezli do nemocnice a jednoho ošetřili na místě.

Od začátku letošního roku se podle předběžných údajů stalo v Libereckém kraji 4765 dopravních nehod, o 432 víc než za leden až listopad loňského roku. Letos při nehodách utrpělo zranění 1178 lidí, z toho 56 těžké. Loni za stejného období bylo zraněných 1076 lidí, z nich těžké zranění mělo 48 lidí.

Tabulka nehod v listopadu podle okresů

Okres Počet nehod Počet mrtvých
Česká Lípa 163 0
Jablonec nad Nisou 72 0
Liberec 183 0
Semily 59 0

čtk