Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Všichni příznivci cyklistiky z Trojzemí se dnes setkají u Olbersdorfského jezera

24. 08. 2024 | 12:22

Jedenadvacátý ročník hvězdicové cyklojízdy zemského okresu Görlitz se pod heslem Vzhůru na cyklojízdu zemským okresem Görlitz uskuteční 24. srpna. Všichni příznivci cyklistiky z Trojzemí jsou srdečně zváni, aby se společně vydali na trasu. V letošním roce všechny cyklotrasy povedou k Olbersdorfskému jezeru v Olbersdorfu.

„I přesto, že už řada našich cykloturistů míří i přes hranice, stále je velká část těch, kteří hranici nepřekračují. I krajina a cyklotrasy u našich sousedů však nabízejí pěkné terény a zajímavé turistické cíle. A právě i jejich propagaci má sloužit Hvězdicová cyklojízda,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Osm značených tras ze zemského okresu Görlitz a Libereckého a Ústeckého kraje povede hvězdicovitě do cíle. Podél tras se budou nacházet četná a pečlivě nachystaná kontrolní stanoviště, která poskytnou možnost odpočinku a občerstvení. Cyklisté zde budou moci již osvědčeným způsobem sbírat razítka do průkazu účastníka, aby se v cíli mohli zúčastnit oblíbené tomboly. Cyklisté také budou mít možnost využít aplikaci hvězdicové cyklojízdy, dostupnou na http://www.app.sternradfahrt.de, a sbírat razítka v elektronické podobě, což jim účast v tombole také umožní.

Startovní místa osmi oficiálních tras se nachází v Rothenburgu/O.L., Boxbergu/O.L., Rietschen, Reichenbachu/O.L., Görlitz/Zgorzelec (PL), Bautzen, Rumburku a Liberci. Odtud budou na důležitých křižovatkách značeny trasy do cíle u Olbersdorfského jezera. Kromě toho bude vyznačena okružní trasa z Olbersdorfu, kterou bude snadné nalézt. Cyklisté samozřejmě budou moci jet do cíle i po individuálně naplánovaných trasách.  

U Olbersdorfského jezera bude připraven program s hudbou, kulturní nabídkou a nabídkou aktivit pro děti i dospělé. Zajištěno bude také jídlo a nápoje. Pro ty, kteří by se chtěli po cestě osvěžit, se nabízí možnost vykoupat se v jezeře a teprve poté se vydat na zpáteční cestu.

Průběhy tras, kontrolní stanoviště a aktuální informace týkající se akce lze sledovat online. Leták bude od poloviny května k dispozici ve všech turistických informacích a naleznete ho ke stažení na webových stránkách. Podrobné informace o trasách a příslušné GPX-tracky jsou k vidění také na internetové stránce http://www.sternradfahrt.de.

LK/Jan Mikulička