Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Žáci a učitelé mohou ode dneška odložit roušky při výuce i v Libereckém kraji

15. 06. 2021 | 7:02

Žáci a učitelé mohou odložit roušky při výuce i v Libereckém, Zlínském a Jihočeském kraji. Rozhodla o tom vláda. V ostatních krajích bylo nošení roušek při výuce zrušeno už minulý týden.

covid škola kelly-sikkema-8RT0q9KdQHI-unsplash
Ilustrační foto

Žáci a učitelé mohou od úterý odložit roušky při výuce i ve Zlínském, Jihočeském a Libereckém kraji, kde dosud byly povinné. V pondělí odpoledne o tom rozhodla vláda, informoval na twitteru ministr školství Robert Plaga (za ANO). V ostatních krajích bylo nošení roušek při výuce zrušeno už minulý týden. Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) to platí i pro pobyt lidí na pracovištích.

"I zde platí, že povinnost nošení roušek zůstává o přestávkách a ve společných prostorách," uvedl Plaga. Zlínský, Jihočeský a Liberecký kraj byly posledními kraji, kde bylo minulý týden takzvané incidenční číslo, tedy počet nakažených za uplynulý týden na 100.000 obyvatel, nad hodnotou 30.

Epidemická situace se tam ale zlepšila. V Jihočeském kraji je 26, v Libereckém 20 a ve Zlínském 15,2. To je jen o jednu desetinu víc než v Praze, kde od minulého týdne roušky ve školách povinné nebyly. V Plzeňském kraji je v současné době dokonce více, na 100.000 obyvatel je týdenní průměr 16,2. Celostátní průměr k dnešnímu dni je 13,2.

www.ceskenoviny.cz