Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Železnobrodská průmyslovka a liberecké logopedické centrum mají od ledna nové ředitele

10. 12. 2019 | 5:33

Na základě výsledků konkurzních řízení jmenovali krajští radní dva nové ředitele škol. Střední uměleckoprůmyslovou školu sklářskou v Železném Brodě povede místo odstoupivšího Libora Doležala Jan Hásek, liberecké nově vzniklé Speciálně pedagogické centrum logopedické a surdopedické pak Ivana Nováková. Do funkce oba oficiálně nastoupí první lednový den příštího roku.

skloJabka
ilustrační foto

„Věřím, že zejména jmenování nového ředitele v železnobrodské uměleckoprůmyslové škole přispěje ke zklidnění situace, která v posledních měsících z pohledu veřejnosti nebyla dobrá. Jan Hásek se zabývá rytím skla a souběžně s vlastní tvorbou se přes 22 let věnuje středoškolské pedagogické činnosti. Pevně doufám, že žákům na škole předá své bohaté zkušenosti,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Speciálně pedagogické centrum logopedické a surdopedické, které na začátku příštího roku vznikne odštěpením od Základní školy a mateřské školy logopedické v Liberci, povede Ivana Nováková, která se o chod centra starala v době, kdy nemělo samostatnou právní subjektivitu.

LK/Filip Trdla