Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Atletický stadion v Turnově má nový polyuretanový povrch. Lajny musí rozměřit geodet

03. 08. 2024 | 18:29

Během červencových dní probíhal na turnovském atletickém stadionu retoping neboli renovace polyuretanového povrchu. Firma dorazila na místo 8. července a nejprve došlo k postupnému omytí celého atletického oválu včetně všech vnitřních částí.

Nejvíce poškozené sektory byly vyřezány a vyměněny. „Na opravená místa byla na černý základní podklad nanesená stěrka, poté firma provedla penetrační nátěr, který celý povrch uzavřel,“ popsal Pavel Mikeš, technik Městské sportovní Turnov s.r.o.

Tento týden probíhá rozměření drah geodetem a od 12. srpna je v plánu lajnování povrchu, které bude trvat 2 až 3 dny podle počasí. 

Obnova povrchu atletického stadionu bude financována ze tří zdrojů - městského rozpočtu, Libereckého kraje a Národní sportovní agentury.

TURNOV/Zdenka Štrauchová