Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bílé stopy vznikly i na in-line okruhu v turnovské Maškově zahradě. Naposledy se tu lyžovalo v zimě 2017

19. 01. 2021 | 11:34

Turnovští mohou do upravené bílé stopy! Koncem minulého týdne  byly upraveny pro veřejnost běžecké stopy, uvedlo město na svém radničním webu. "Turnovští tak mají jedinečnou možnost užívat si běžecké lyžování přímo v centru města i okolí," píše web.

běžkyDetail
ilustrační foto

Po domluvě s Městskou sportovní Turnov s.r.o. vznikly stopy na in-line okruhu v Maškově zahradě, kde je středová část upravená na bruslení a okolo vedou 2 stopy na  klasiku. Dvě paralelní stopy vedou i po obvodu louky u parkoviště. „Tratě pro veřejnost vznikly díky vstřícnosti Klubu lyžařů Turnov, za což jim děkujeme. Od nápadu k realizaci to šlo velmi rychle a jsem rád za pozitivní ohlasy,“ sdělil manažer Maškovy zahrady Tomáš Špinka. Jak zavzpomínal, jednou již běžecké stopy areálem vedly, a to v zimě 2016/2017. Od té doby nebyl v Turnově dostatek sněhu.

Foto z www.turnov.cz

Kromě areálu Maškovy zahrady upravil Klub lyžařů Turnov další 2 lokality.  Radovat se z běžeckého lyžování mohou lidé na velkém okruhu Ohrazenice – Paceřice, který měří více než 4 kilometry. Další upravené tratě najdou lyžaři na Vrchhůře, kde se v noci válcovalo do šíře 4 metrů, dnes byly vmáčknuty stopy na  klasiku. 

„Když sníh vydrží, tratě se budeme snažit zase projet. Děláme je amatérsky sestrojeným válcovacím zařízením, které taháme za skútrem, k vytvoření stop na klasiku máme stopovač,“ popsal předseda Klubu lyžařů Turnov Aleš Mikl. Jak dodal, klub se pokusí také připravit Ski areál Struhy. Pokud to počasí a vládní opatření dovolí, mohli by lyžaři v Turnově brázdit i sjezdovku. 

TURNOV/Zdenka Štrauchová