Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Chirurgie ruky ve Vysokém nad Jizerou hledá ředitele, ten současný na vlastní žádost končí

20. 11. 2023 | 16:37

Vysoké nad Jizerou na Semilsku začalo hledat nového ředitele pro svůj specializovaný Ústav chirurgie ruky. Ludvík Hovorka, který ho vede od dubna 2020, na vlastní žádost skončí. Dnes to řekl ČTK.

VysokeNemrucevysoke 1irma
Foto: Artur Irma

"Je to z rodinných důvodů," uvedl bývalý poslanec za KDU-ČSL. Má bydliště na Moravě, od Vysokého je vzdálené zhruba 320 kilometrů. Za dobu Hovorkova působení ve vysockém ústavu se podařilo dokončit roky odkládanou výstavbu nového lůžkového pavilonu za více než 90 milionů korun. V provozu je nová budova od letošního září.

Městská nemocnice ve Vysokém s 52 lůžky je specializovaným pracovištěm. Bezmála 50 let tvoří většinu nemocných pacienti s poraněnou nebo jinak poškozenou rukou. Mimo jiné tam lékaři operovali pořezané prsty tenistky Petry Kvitové nebo zlomený prst sdruženáře Tomáše Portyka před olympijskými hrami v Soči. Lékaři ústavu se zaměřují také na léčbu degenerativních a vrozených vad. Loni tam lékaři provedli bezmála 6500 operací a skoro 22.300 vyšetření. Hospitalizovaných bylo skoro 3200 lidí. Výběrové řízení na nového ředitele město už vyhlásilo, přihlášky je možné podávat do 5. ledna 2024. Předpokládaná doba nástupu je od února.

čtk