Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Do hlasování o participativní části rozpočtu na rok 2020 se v Semilech zapojilo 539 občanů

20. 12. 2019 | 13:31

Další ročník participativního rozpočtu v Semilech je ve finále. Již popáté mohli semilští občané podávat své návrhy na různé investiční akce ve veřejném prostoru na území města Semily.

semily most
Ilustrační foto

Do hlasování bylo po posouzení odborem rozvoje a správy majetku a výborem pro rozvoj města postoupeno celkem 15 z doručených 28 návrhů. Následného hlasování, kterého se mohli zúčastnit všichni občané města Semily starší 16 let, se zúčastnilo 539 hlasujících. Ti nakonec rozhodli o projektech, které se v příštím roce díky participativní části rozpočtu dočkají realizace. Prosincové zastupitelstvo realizaci projektů na svém zasedání následně odsouhlasilo.

"Do hlasování se zapojilo celkem 539 občanů města Semily starších 16 let, z toho 11 lidí hlasovalo elektronicky a tři lidé využili možnost distančního hlasování," sdělil Ing. Tomáš Sábl, místostarosta města Semily. „Hlasující odevzdali celkem 870 platných hlasů, z toho vyplývá, že 38,6 % hlasujících nevyužilo svůj druhý hlas a hlasovali pouze pro jeden projekt.“ doplnil místostarosta.

Které projekty u občanů zabodovaly?

Nejvíce hlasů pro realizaci v následujícím roce získal projekt rozšíření kapacity skautské klubovny – zaizolování a odvodnění čp. 404, na místě druhém se umístila rekonstrukce spodní části schodiště u kostela sv. Petra a Pavla v Semilech. Předpokládané náklady u obou projektů jsou ve výši 510 tisíc Kč. Pro příští rok je do pro participativní rozpočet vyčleněna částka 1,025 mil. Kč.

TZ/Renata Coufalová