Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Druhý srpnový víkend od 7. do 9. srpna bude v Turnově i letos patřit všem filmovým nadšencům!

28. 07. 2020 | 18:59

Tradiční dvounoční filmový maraton od 7. do 9. srpna tak dá konečně zapomenout událostem předchozích měsíců a ačkoliv Hollywood letos vypustil letní sezónu, víkend nabídne pestrý výběr nejlepších letošních filmů obohacený o filmy z let minulých.Anotace

letni kino03
Ilustrační foto

Páteční program zahájí nové válečné drama od režiséra bondovek Skyfall a Spectre s názvem 1917. Film je natočen tak, aby vypadal jako jeden dlouhý záběr bez střihu, což nejlépe vynikne na velké promítací ploše letního kina. Ve druhém filmu se Tom Cruise jako BARRY SEAL: NEBESKÝ GAUNER trochu ve stylu Vlka z Wall Street zaplete postupně se CIA, drogovým kartelem i samotným Escobarem. Noc ukončí JOKER v podání fenomenálního Joaquina Phoenixe, který se stal jedním z nejzásadnějších filmů roku 2019.

Gangsterky Guye Ritchieho se postupně stávají kultovními a to samé možná čeká i tu jeho úplně nejnovější s názvem GENTLEMANI, která zahájí sobotní program. Akční komedie MIZEROVÉ NAVŽDY nás poté ujistí, že chemie mezi nestárnoucím Willem Smithem a stárnoucím Martinem Lawrencem funguje stále na jedničku. Na úplný závěr nás čeká po vzoru loňského roku exkluzivní uvedení kultovního filmu. Letos se jedná o MATRIX nyní již sester Wachowských, který patří mezi základní pilíře žánru sci-fi.

Areál letního kina bude otevřen oba dny v 19:00. Samotný filmový program bude zahájen přibližně ve 21:15 (až se dostatečně setmí) a končí přibližně ve 4:30.

Během obou filmových maratónů na vás čeká bohaté občerstvení z grilu a samozřejmě místní svijanské pivo. Více informací na www.filmovyvikend.cz.

Filmový maraton, letní kino Turnov vždy od 21:00 hodin, vstupné na jeden den v předprodeji 220,- / na místě 270,-, vstupné na oba dny v předprodeji 330,- / na místě 380,-

www.turnov.cz