Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hrad Valdštejn zve náštěvníky na  Středověký víkend v novém duchu a s novými hosty

23. 07. 2021 | 8:12

Ve dnech 24. – 25. července pořádá hrad Valdštejn Středověký víkend, který se letos ponese v novém duchu i s novými hosty.

valdštejn úvodní hrad 1
Foto: www.turnov.cz

O tomto víkendu se hrad Valdštejn vrátí o několik staletí nazpět, aby návštěvníkům připomněl dobu udatných rytířů, odvážných soubojů a středověké hudby. K této příležitosti je na hrad pozvána šermířská a divadelní skupina Nostra Ex, která v loňském roce zaznamenala velký divácký ohlas na hradě Trosky. Na Valdštejně představí tato skupina pestrý program složený z dobových rytířských turnajů a představení s názvem „Právo útrpné aneb katovy lapálie“. Nechybí ani dobová hudba, kterou zajistí jablonecká historická skupina Dura Nux (sobota 24. 7.) a liberecké renesanční uskupení Capella Rederna (neděle 25. 7.).

Foto: www.turnov.czProgram probíhá po oba dny od 10 do 16 hodin. Během vystoupení je navíc areál hradu kompletně přístupný, včetně hlavních interiérů. Vstupné je 130 Kč pro dospělé a 90 Kč pro děti (rodinné vstupné se na tuto akci nevztahuje). Přijďte prožít středověk do kulis romantického hradu a odnést si pěkný zážitek. Těšíme se na Vás! 

www.turnov.cz