Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jiří Mádl představí v semilském kině Jitřenka dva filmy, v nichž ztvárnil hlavní roli

25. 10. 2019 | 5:51

Herec a režisér Jiří Mádl navštíví ve dnech 27. a 28. října Semily a v kině Jitřenka představí dva filmy, ve kterých ztvárnil hlavní roli. Po zhlédnutí obou snímků proběhne debata s diváky. Jiří Mádl navštíví naše kino již podruhé. Diváci měli možnost setkat se s ním v Semilech v roce 2014 při příležitosti premiéry jeho režijního debutu Pojedeme k moři. V letošním roce natočil film Na střeše, za který obdržel v říjnu 2019 cenu provozovatelů kin.

Jiří Mádl
Jiří Mádl se při natáčení snímku První akční hrdina před kamerou setkal s Kryštofem Hádkem. Foto: Produkce Radim Procházka

Poprvé se s Jiřím Mádlem setkáme v neděli 27. října v 20.00 hodin, kdy uvede film Hra. V tomto černobílém dramatu se známý herec představí jako mladý ředitel oblastního divadla, jehož svět se začne rozpadat poté, co se rozhodne zrealizovat svůj sen, ambiciózní adaptaci Euripidova klasického dramatu o Faidře. Koprodukční evropské drama natočil chilský režisér Alejandro Fernández Almendras a slibuje v něm vypjaté emoce. Láká také na tradiční filmařskou práci, statickou kameru a klasickou hudbu

Od dramatu se druhý den dostaneme k "odlehčenějšímu" akčnímu žánru. "Ve filmu První akční hrdina, který uvede kino Jitřenka v pondělí 28. října od 17.30 hodin se Jiří Mádl představí jako novinář a zapálený filmový fanoušek, který je zběsilými tvůrci nečekaně vtažen do jednoho akčního filmu a ještě k tomu se stává jeho hlavním hrdinou," prozrazuje Mgr. Ondřej Šír, vedoucí kina Jitřenka. "V rychlém tempu krátkometrážního filmu nechybí humor, nadsázka a napětí. Diváci se mají na co těšit." dodává Šír.

Projekci Prvního akčního hrdiny doplní dokument o tom, jak Češi točí akční filmy. Režisér Jan Haluza v něm vzdává hold především Janu Svěrákovi, jehož hravé akční scény jsou pro něho inspirací už od školních let.

TZ/Renata Coufalová