Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Letošní sezona bude pro koupaliště v Maškově zahradě podprůměrná. Může za to přelom července a srpna

28. 08. 2023 | 5:00

Nejspíše podprůměrná bude letošní sezona pro koupaliště v Maškově zahradě v Turnově, které je nejlépe vybavené v Libereckém kraji. Počet návštěvníků se zřejmě nedostane nad 40.000 lidí, a půjde tak o třetí nejhorší sezonu v osmileté historii tohoto koupaliště. Špatné bylo zejména třítýdenní období na přelomu července a srpna. Novinářům to dnes řekl za Maškovu zahradu Jiří Veselka, jednatel Městské sportovní Turnov.

turnov maškovka kopaniturnov2
Maškova zahrada, foto: Artur Irma

"Za období od 20. července do 11. srpna, což je 23 dní provozu, bylo 14 dní úplně zavřeno a za celou tuhle dobu jsme měli jenom 1361 návštěvníků," řekl Veselka.

Maškova zahrada, foto: Artur IrmaKoupaliště se skluzavkami, toboganem a plaveckými dráhami je otevřené od roku 2016. Zatím nejlepší byla pro něj sezona v roce 2018 s 68.737 návštěvníky a nejhorší v covidovém roce 2021, kdy přišlo jen 24.506 lidí. Loni do Maškovy zahrady zavítalo 43.650 lidí, letos to vypadá na zhruba 40.000.

Maškova zahrada, foto: Artur Irma"Do 23. srpna máme návštěvnost 35.474 účastníků. A na příští týden už není úplně ideální předpověď na koupání," uvedl Veselka. V provozu budou podle něj do 3. září. "Pak rozhodneme podle počasí, jestli se bude otvírat koupaliště dál nebo ne," dodal.

Maškova zahrada, foto: Artur IrmaV areálu Maškovy je i zimní stadion, který je v provozu už od začátku tohoto týdne, i když zatím jen pro sportovní kluby. "Bruslení pro veřejnost bude od září," dodal Veselka. Ceny podle něj nezvyšovali.

čtk