Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na koupališti v Maškovce chystají večerní promítání, protože letní kino nefunguje

19. 06. 2024 | 8:44

Letní kino ve Skálově ulici je letos z důvodu rekonstrukce zavřené. Mnozí filmoví nadšenci se tak musí obejít bez oblíbené prázdninové zábavy. O zážitek pod širým nebem ale tak úplně nepřijdou. Kultura Turnov nabídne ve spolupráci s Městskou sportovní Turnov pět večerů s filmovými hity, které budou promítány po setmění v areálu koupaliště v Maškově zahradě.

mašKoup1
archivní ilustrační foto

Na filmy pod hvězdami se mohou lidé těšit první červencový týden. „O možnosti letního promítání pod širým nebem jsme se zástupci Městské sportovní Turnov mluvili mnohokrát, byl to náš společný zájem a jsem rád, že se uskuteční,“ říká jednatel Kulturního centra Turnov David Pešek. Bazény budou během večerního promítání uzavřené.

Každá projekce bude začínat přibližně ve 21:45, až se dostatečně setmí. Areál se pro návštěvníky otevře vždy nejpozději ve 21:00, aby měli čas se v klidu usadit a dát si třeba i něco dobrého na zub. „Občerstvení bude otevřené. Na místě bude k dispozici několik laviček, doporučujeme si ale vzít s sebou deku na sezení na zemi,“ vysvětluje dramaturg Kina Sféra Pavel Krupař.

Při výběru filmů pro tento letní týden mysleli organizátoři na děti i dospělé. „Zaměřili jsme se na odpočinkové filmy. Do programu jsme zařadili tři úspěšné české snímky tohoto roku, dále zajímavý animák a na hollywoodské diváky čeká Tom Cruise s druhým Top Gunem,“ doplňuje dramaturg kina. Vstupné na promítání bude jednotné a bude stát 100 korun. Vstupenky bude možné koupit pouze na místě, na pokladně koupaliště.

Program letního promítání v Maškově zahradě

1/7 Sladký život
2/7 Jak zachránit draka
3/7 Top Gun: Maverick
4/7 Gump – jsme dvojka
5/7 Prázdniny s Broučkem

Večerní promítání v Maškově zahradě není náhradou za letní kino tak, jak ho diváci v Turnově znají. Je to ale pozvánka k příjemně strávenému prázdninovému večeru s dobrým filmem pod širým nebem. V případě nepřízně počasí mohou být projekce předem zrušeny, proto je dobré sledovat webové stránky www.kulturaturnov.cz a sociální sítě.

TZ Kultura Turnov/Romana Holubová