Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Oprava na mostě přes Jizeru v Turnově letos neskončí, za zpožděním je diagnostický průzkum

01. 08. 2019 | 13:41

Silničáři letos nestihnou opravit most na průtahu Turnovem, jak původně plánovali. Druhá polovina mostu se bude opravovat příští rok po zimě. Starosta Turnova Tomáš Hocke (Nezávislý blok) dnes novinářům řekl, že za zpožděním je diagnostický průzkum, který si nechalo udělat Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Turnov, most Palackého ulice
Foto wikipedie

"Obecně mě to netěší. Na druhou stranu chápu, že v rámci havárií mostů chtějí předpjatou konstrukci prozkoumat dobře," uvedl starosta. Most se čtyřmi jízdními pruhy je součástí silnice první třídy 35, ve správě ho má ŘSD. Most se opravuje od jara, letos se podaří dokončit práce na polovině s dvěma pruhy směrem na Jičín. Doprava je vedena obousměrně po druhé polovině mostu a tato část se bude opravovat příští rok. "Provoz v zimním období předpokládáme bez omezení," uvedl již dříve na webu města Jan Wohlmuth z ŘSD.

Diagnostický průzkum byl zaměřený na stav předpínací výztuže. Mohl se začít dělat až po odkrytí nosné konstrukce mostu a trval šest týdnů. Během diagnostiky nebylo možné na nosné konstrukci mostu prácovat. "Pozitivní zpráva je, že lana jsou ve stavu dobrém a že se budou injektovat, aspoň ta podélná. Příčná jsou v trochu horším stavu, ale i ta se dají nějak vyřešit," dodal starosta.

čtk