Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Plánovaná rekonstrukce jedné z turnovských tepen, ulice Antonína Dvořáka, má začít v březnu

05. 02. 2023 | 16:32

V loňském roce se rekonstrukce dočkala jedna z dopravních tepen centra města – Markova ulice. Pro letošek přišla na řadu také paralelní ulice Antonína Dvořáka. Stavební práce by měly začít již v březnu.

TurnovKalendářík21
ilustrační foto

Ulice Antonína Dvořáka projde plánovanou kompletní rekonstrukcí. Vodohospodářské sdružení Turnova avizovalo havarijní stav vodohospodářských sítí v ulici Antonína Dvořáka. Podobně jako Markova ulice se společně s výměnou sítí dočká celkové přestavby. Přidá se instalace nového veřejného osvětlení i povrchů komunikace, včetně chodníků a dalších prostor. Společnost Pamico Czech, s. r. o., provede rozvody optických kabelů. 

Celou stavbu zaštiťuje VHS Turnov jako největší investor. Zrealizuje obnovu veškerého kanalizačního a vodovodního řadu včetně přípojek. V rámci renovace dojde k novému napojení střešních svodů. Město Turnov financuje instalaci nového veřejného osvětlení, které svým vzhledem bude odpovídat umístění v památkové zóně. Opraví se také opěrné zdi a další veřejné prostory, včetně parkoviště před panelovým bytovým domem a prostranství před rodinnými domy v dolní části ulice.

Stavba by měla být zahájena v březnu a dokončena v listopadu 2023, město Turnov usiluje o etapizaci stavby tak, aby všem místním byl umožněn co nejméně omezený vstup do domů a v maximální míře byl zachován rovněž přístup k obchodům. V souvislosti s akcí je plánováno osobní setkání s obyvateli a podnikatelskými subjekty v ulici tak, aby mohl být nastaven co možná nejpřijatelnější průběh přestavby. S určitým omezením v průběhu stavebních prací ovšem je třeba počítat.

Investice v částce zhruba 27 mil. Kč s DPH kromě nových inženýrských sítí přinese moderní podobu ulice s novými chodníky, dlážděnými parkovacími pruhy. V místě bývalé autobusové zastávky vzniknou nová parkovací místa. Veřejná prostranství před panelovým domem a před zubními ordinacemi rovněž získají nové dláždění, dojde k osazení stromů před Správou CHKO Český ráj. Celkový vzhled ulice však bude velmi podobný tomu současnému.

www.turnov.cz/Marcela Jandová,tisková mluvčí