Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Poslední etapa regenerace sídliště u nádraží v Turnově začne v březnu a skončí před začátkem letních prázdnin

13. 02. 2023 | 9:44

Poslední etapa regenerace sídliště u nádraží v Turnově začne v březnu a skončí před začátkem letních prázdnin. Zaměří se na úpravu prostranství u nákupního centra. Stát bude přes 6,6 milionu korun, z toho 2,4 milionu korun zaplatí město ze získané státní dotace. ČTK o tom informovala mluvčí města Marcela Jandová.

turnov sídliště U nádraží Turnov (2)
Foto: www.turnov.cz

Na sídlišti u nádraží ze 60. let minulého století je v 15 panelových domech zhruba 800 bytů. Jeho obnova začala v roce 2011 a zatím stála zhruba 37 milionů korun. Cílem bylo zlepšit stav silnic, chodníků, osvětlení, mobiliáře i zeleně.

Poslední etapy jsou zaměřené na úpravy veřejných prostranství. "V rámci sedmé etapy regenerace sídliště u nádraží byla instalována nová fontána, byl upraven okolní parkový prostor, který nově nese pojmenování park T. G. Masaryka," uvedla Jandová. Během letošního jara na park naváže úprava prostranství u nákupního centra. "Získá reprezentativní a záměrně více městský charakter. Bude zde položena nová dlažba, která rozšíří zpevněnou plochu. Podél ní budou osazeny nové lavice a okrasný záhon. Stávající stromy se ocitnou v pochozí ploše, doplní je kruhové lavičky. Na místě přibude další městský mobiliář a nové osvětlení," dodala mluvčí radnice.

čtk