Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Příprava turnovského bazénu na sezonu trvá tři dny. Očistnou kúru už má za sebou

15. 05. 2023 | 12:24

Pohled na prázdné nerezové vany turnovského koupaliště v Maškově zahradě se naskytne jen jednou do roka. Stalo se tak v uplynulém týdnu. Koupaliště připravují pracovníci Městské sportovní Turnov na léto. Půjde již o osmou sezónu provozu. 

TUkoupTOP
Foto z www.turnov.cz

Čištění probíhá vždy ve třech krocích. „Nejprve se bazén musí vypustit. Vodu v něm necháváme úmyslně celou zimu, protože se tím ochrání technologie, která je na dně bazénu  - nepromrzne až na dno, a tím pádem se nezničí potrubí,“ popsal manažer Maškovy zahrady Tomáš Špinka z Městské sportovní Turnov, s.r.o. Poté se použije na odstranění všech nečistot tlaková voda, následně se vana omyje kyselinou a pak se dalším přípravkem bazén finálně vyčistí. „Vše nám zabere zhruba tři dny,“ upřesňuje Špinka.

Ve čtvrtek (11. 5.) kolem poledne začalo napouštění bazénu, bude trvat 5 dní. Plánovaný začátek otevření koupaliště je pro tuto sezónu 2. června 2023. 

Ještě před otevřením areálu je třeba zvládnout řadu více či méně viditelných úkonů. Probíhá servis a revize technologií, zahradnické práce... „Největší pozornost jsme věnovali opravám tobogánů. Odhadovaná "životnost" našich tobogánů je cca 15 - 20 let, takže se blížíme k polovině.  V letošním roce si drobné opravy, údržba, ale i leštění a pastování vyžádaly asi 120 hodin lidské práce,“ sdělil Tomáš Špinka.

Osmá sezóna by se neměla lišit od předchozích, opět bude fungovat v době letních prázdnin doprovodný program a na hladině také najdete nafukovací vodní atrakci Wibit. 

Úplnou novinku letos chystá gastroprovoz, a to v podobě objednávkového systému, který urychlí vydávání jídel na koupališti. Zákazník si bude moci po celou dobu přípravy jídla hlídat "svoji" objednávku. Na obrazovce uvidí, jestli už se jídlo chystá a zda je již připraveno k výdeji.

Koupaliště bude otevřeno za vhodných klimatických podmínek od pátku 2. června ve všední dny od 14:00 hodin do 20.00 hodin (původně bylo do 19:00 hodin) a o víkendech od 9:00 hodin také do 20:00 hodin. Na celodenní provoz najede koupaliště v pondělí 19. června, kdy budeme mít otevřeno každý den od 9:00 hodin do 20:00 hodin. Tradičně může překazit otevření počasí, a proto vždy před cestou do Maškovy zahrady sledujte webovou stránku (http://maskova-zahrada.cz/venkovni-koupaliste/) nebo FB profil.

TURNOV/Zdenka Štrauchová