Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Radnice vyčlenila letos 600 tisíc korun pro participativní rozpočet s názvem Tvoříme Turnov

19. 01. 2020 | 18:45

Turnovská radnice v letošním roce vyčlenila 600.000 korun pro participativní rozpočet s názvem TVOŘÍME TURNOV. Pokud chcete v Turnově zvelebit veřejný prostor, pošlete nám do 31. března svůj návrh.

turnov 345A obrazek na namesti smeruje nova webkamera
Foto: www.turnov.cz
Město Turnov je zapojeno do programu Zdravé město a místní Agenda 21. Tento program zavádí principy trvale udržitelného rozvoje do praxe při zohledňování místních problémů. Je tvořen za účasti a ve spolupráci s občany a organizacemi a jeho cílem je zajištění dlouhodobě vysoké kvality života. Jednou z forem zapojování veřejnosti do rozvoje města je také tzv. participativní rozpočet. Jde o proces, kterým obyvatele města mohou rozhodovat o využití části městského rozpočtu na realizaci konkrétního návrhu projektu. Celkový rozpočet pro rok 2020 je 600.000 Kč. Výše jednoho návrhu je max. 300.000 Kč - do rozpočtu musí být zahrnuty náklady na realizaci i všechny související náklady (např. zpracování projektové dokumentace).
 
Jak podat návrh?
- splnit podmínku a být občanem s trvalým bydlištěm v Turnově starším 15 let
- předložit seznam minimálně 20 podporovatelů s trvalým bydlištěm v Turnově
- ověřit reálnost návrhu a rozpočtu před podáním s koordinátorkou nebo místostarostkou Petrou Houškovou
- podat návrh prostřednictvím webových stránek www.tvorime.turnov.cz nebo zaslat e-mailem na m.pilska@mu.turnov.cz či písemně přes turnovskou podatelnu (formuláře naleznete ke stažení na webových stránkách projektu)
 
Co se stane s návrhy?
- radnice návrhy posoudí a zkontroluje
- předkladatelé své návrhy na veřejném setkání odprezentují a bude spuštěno hlasování o nejlepších návrzích
- vítězné projekty budou realizovány v 2. polovině roku 2020
 
Všechny důležité informace naleznete na webových stránkách projektu www.tvorime.turnov.cz

www.turnov.cz