Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rekonstrukce a rozšíření školy v Mašově je téměř u konce. Děti se sem vrátí v září

23. 07. 2021 | 15:22

V Turnově na Semilsku je takřka u konce více než rok trvající rekonstrukce a rozšíření malotřídní základní školy Mašov zhruba za 43 milionů korun. Děti se do školy vrátí v září, řekla dnes ČTK mluvčí turnovské radnice Zdenka Štrauchová.

škola třída classroom
Ilustrační foto

"Dnes byla závěrečná kontrolní prohlídka stavebních prací. Vnitřní prostory jsou skoro hotové, dovybavují se a v tuto chvíli se dokončují i venkovní úpravy, zatravnění a osazení keři. A vracet se budou na zahradu i herní prvky," uvedla Štrauchová.

Modernizace malotřídní školy s kapacitou 100 dětí je letos největší investicí patnáctitisícového Turnova. Práce začaly loni na jaře a zahrnovaly rekonstrukci historické budovy z roku 1874 i stavbu nového pavilonu. Díky tomu škola získala pátou učebnu, družinu i lepší zázemí.

čtk