Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Sezona na koupališti v Maškově zahradě skončila, plynule na ni navázalo otevření bazénu na Výšince

07. 09. 2020 | 9:44

Pátou sezónu včera ukončilo venkovní koupaliště v areálu Maškovy zahrady. Milovníci plavání nemusí zoufat, plynule naváže otevření krytého bazénu na Výšince. Letošní sezónu poznamenal nejen covid, ale také chladnější červencové počasí.

koupaliste v maskovce se podivate i z domova
archivní foto

Celkem koupaliště navštívilo 38.842 lidí. „Ze začátku sezóny jsme nevěděli, zda lidé mají strach z covidu nebo nechodí kvůli počasí. Srpen nám ukázal, že se lidé nebojí, že to bylo jenom počasí. V červnu a červenci bylo takové klasické středoevropské počasí - hodně srážek, teploty pod 25°C. Srpen byl naopak velmi teplý,“ shrnul manažer Maškovy zahrady Tomáš Špinka. 

Koupaliště v Maškově zahradě bylo otevřeno od 20. června 2020 do prvního týdne v září, na který naváže generální oprava skluzavky Kamikaze. Od 7. září začne fungovat plavecký bazén na Výšince, který nabízí řadu kurzů, výuku pro základní i mateřské školy, aqua aerobik a v neposlední řadě plavání pro veřejnost.

www.turnov.cz