Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Skiareál v Harrachově začne skipasy prodávat online nebo u automatu u lanovky na Čertovu horu

02. 10. 2020 | 16:31

Skiareál v krkonošském Harrachově začne skipasy od nové sezony prodávat online. Slibuje si od toho menší fronty u pokladny i omezení kontaktu mezi návštěvníky. V tiskové zprávě o tom informovala marketingová manažerka Sportovního areálu Harrachov (SAH) Vladimíra Černá.

harrachovVleky
archivní foto

Pro online nákup ale bude nutné mít čipovou kartu sportovního areálu. Skipasy si také bude možné nově koupit u prodejního automatu u lanovky na Čertovu horu.

Sezonu chce středisko s osmi kilometry sjezdových tratí zahájit 12. prosince, ceny zůstanou stejné jako loni. Na sjezdovce na Čertovu horu technici v létě nainstalovali čtvrté speciální zasněžovací dělo, které sype sníh ze čtyřmetrové výšky. "Tento systém je velmi efektivní, odpadá každodenní instalace a deinstalace děl," uvedl provozní náměstek harrachovského sportovního areálu Vlastislav Fejkl. Díky tomu se podle něj významně zkrátí doba potřebná pro zasněžení sjezdovky. "Navíc je usnadněna i následná úprava. Významně se omezuje nahrnování a přehrnování sněhu, protože sníh z tohoto systému dopadá velmi rovnoměrně na sjezdovku téměř v celé její šíři," dodal.

Novinkou bude i úschovna u lanovky na Čertovu horu. "Ocení ji zejména lyžaři, kteří přijedou na hory s vlastním vybavením a nechtějí každý den hledat místo na parkování auta nebo přenášet lyže každý den ze sjezdovky do hotelu," uvedla Černá. Podle Fejkla zatím nelze odhadnout, co se dá, i kvůli pandemii koronaviru, od sezony očekávat. "Podle dosavadních zkušeností můžeme předpokládat udržení či mírné zvýšení zájmu tuzemských lyžařů. Zájem zahraničních návštěvníků jistě ovlivní případná restriktivní opatření na hranicích, ale rozhodujícím faktorem zůstává počasí, tak jako každou zimu," dodal.

čtk