Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Sociální služby Semily mají díky ministerské dotaci nízkoemisní automobil do terénu

15. 10. 2023 | 14:40

Nízkoemisní automobil zn. OPEL ASTRA PHEV získalo díky dotaci z Ministerstva práce a sociálních věcí z Národního plánu obnovy na konci měsíce září město Semily. Předání vozu, který bude sloužit k výkonu sociálních a terénních služeb poskytovaných Sociálními službami Semily, p.o., se uskutečnilo v sociálních službách za účasti zástupců zřizovatele.

opel
Foto z www.semily.cz
Celková cena vozu je 907.553,- Kč vč. DPH, poskytnutá dotace dosáhla 100% ceny vozu bez DPH, tedy 750.043,- Kč.
 
"Žádost o dotaci na nákup automobilu pro sociální služby jsme podali po vyhlášení dotační výzvy na jaře t.r.," říká Ing. Jana Dvořáková, dotační manažer města Semily. "Žádali jsme o dotaci na elektromobil typu Plug-in hybrid - vozidlo s více pohonnými jednotkami, které disponuje elektromotorem a spalovacím motorem a lze jej dobíjet i z externího zdroje elektrické energie (elektrické zásuvky)."
 
Sociální služby Semily, p.o. poskytují v rámci pečovatelské služby v tuto chvíli ambulantní a terénní službu 93 klientům. Součástí služeb je mimo péči v přirozeném prostředí doprava a doprovod klientů. Pro tyto účely má organizace k dispozici vozový park. Zařízení disponuje v současnosti 6 vozy, z toho je 1 automobil pro účely pobytových služeb, ostatních 5 – včetně nového vozidla na hybridní pohon a 1 zapůjčeného sociálního vozu - využívá pečovatelská služba. Sociální vůz byl získán do zápůjčky díky projektu, který společně finančně podpořily místní firmy. 
 
"Nízkoemisní automobil plánujeme využívat zejména pro dojezd za klienty do jejich domovů, dále pro dopravu a doprovod klientů do střediska osobní hygieny nebo zdravotnických zařízení nebo pro dovoz obědů." říká Mgr. Denise Picková, ředitelka Sociálních služeb Semily, p.o. .
 
www.semily.cz